joi, 23 august 2012

Remedii Impotriva Balonarii



Pentru a evita neplacerile cauzate de balonare, iata cateva remedii naturiste si ceaiuri medicinale care te vor scapa de aceasta.

Tinctura sau ceaiul de ghimbir

Tinctura de ghimbir combate perfect balonarea. Dilueaza o lingurita de tinctura in 100 ml de apa si bea de trei – patru ori pe zi o astfel de portie.
De asemenea, ceaiul de ghimbir ajuta la o digerare mai usoara a alimentelor. Astfel, ceaiul de ghimbir intra in categoria ceaiuri detoxifiere. In plus, acesta indeparteaza durerile abdominale, elimina gazele si neutralizeaza toxinele. Ceaiul se bea cald, indulcit cu miere, cantitatea recomandata fiind de aproximativ doua – trei cani pe zi.

Ceai si ulei volatil de cimbru

O cantitate de doua – trei cani pe zi de infuzie de ceai te vor scapa de balonare. Mai mult decat atat, ceaiul de cimbru ajuta foarte mult in cazuri de enterocolita , bronsita, astm, tuse spastica si convusiva, afectiuni care se agraveaza in sezonul rece.
Cu  uleiul volatil se pot face inhalatii de abur: trei picaturi de ulei volatil se adauga intr-un vas (de preferinta din lut, sticla sau smaltuit) cu apa fierbinte, se acopera capul cu un prosop,  se sta deasupra vasului si se inspira vaporii timp de un minut. Indicate pentru eliminarea balonarii sunt o multime de ceaiuri, dar eu vi le-am recomandat pe acestea, intrucat pe mine m-au ajutat mereu.

Ceaiul de musetel

Recomandat si pentru colicii bebelusilor, ceaiul de musetel este un remediu perfect pentru balonare. Mai mult decat atat, musetelul este deseori numit si “leac universal” el fiind foarte util in diverse afectiuni. Ceaiul de musetel trateaza, pe langa balonare, tulburarile prementruale si are efecte calmante, antiinflamatoare si usor sedative.

Ceai de fenicul

Asemenea ceaiului de musetel, ceaiul de fenicul este folosit la copii in cazul crampelor stomacale si a balonarii.  Acesta este un produs foarte bland, fiind potrivit pentru persoanele cu un stomac sensibil. Se infuzeaza o lingurita de fructe de fenicul intr-o cana cu apa clocotita, se acopera si se lasa aproximativ 5 minute dupa care se strecoara si se bea indulcit cu miere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu